Sağlık

Kekik suyunun faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? Damıtılmış kekik suyu nasıl yapılır?

Kendine has kokusu ve aromasıyla kekik mutfakta hemen hemen her yemekte ve sofrada yerini alır. Kekik bitkisinden elde edilen kekik suyu sağlığa faydalarıyla ilgi odağı oluyor. Olumlu etkileri saymakla bitmeyen kekik suyu birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Peki kekik suyu nasıl kullanılır ve yapılır, kekik suyu neye uygundur, faydaları nelerdir?

KEKİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Antioksidan özelliği ile vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

  • Hücreleri yenileme özelliği sayesinde yaşlanma karşıtıdır ve kırışıklıkları önler.

  • Antiseptik özelliği sayesinde açık yaralara da uygulanabilmektedir.

  • Mikroplardan kurtulmaya yardımcı olur.

  • Gargara olarak kullanılabilen kekik suyu boğaz enfeksiyonunu önler ve ağız sağlığına yardımcı olur.

  • Kekik suyu sindirim sistemini korur.

  • Mide nezlesi, hazımsızlık ve bağırsak sorunlarına anında etkilidir.

  • Kekik suyu yağ yakım hızını artırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

KEKİK SUYUNUN ZARARLARI

Aşırı tüketim durumunda birçok kayıp meydana gelebilir. Tansiyon sorunu yaşayan kişilerin kekik suyunu tüketirken dikkatli olması gerekir çünkü kekik suyunun tansiyonu düşürücü etkisi vardır. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin kekik suyunu içmemeleri gerekmektedir.

Düzenli olarak ilaç kullananların kekik suyunu kullanırken mutlaka hekimlerine danışması gerekmektedir. Kekik suyunu tüketmeden önce uzmanlardan yardım almak sağlığın korunmasında faydalı olabilir. Herhangi bir sağlık sorunu olmasa bile tüketimine dikkat edilmelidir.

KEKİK SUYU NASIL TÜKETİLİR?

Kekik suyunun nasıl elde edileceğini merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz. Öncelikle iki bardak suyu kaynatın. Daha sonra iki çay kaşığı kuru kekik ekleyin ve kekiğin sıcak suda demlenmesini bekleyin. Yaklaşık 10 dakikada demlenen kekik suyunu süzerek tüketebilirsiniz. Bu şekilde taze olarak hazırlayarak günlük kekik suyu tüketiminizi karşılayabilirsiniz.

Kekik suyunun yeterli olduğu birçok sorun vardır. Bunlardan biri de kekik suyunun cilde olan faydalarıdır. Kekik suyuyla cildi temizleyerek arındırmak mümkündür. Dışarıda yüze yapışan makyaj kalıntıları, yağ ve kirler kekik suyu ile tamamen temizlenir. Cilt nemlendirilir ve rahatlar.

Kekik suyunun bahsettiğimiz tüm olumlu etkilerini görebilmemiz için buharından damıtılarak elde edilmesi çok önemlidir.

KEKİK SUYU BOĞAZA İYİ GELİR Mİ?

Solunum yollarını rahatlatmak için de kullanılan kekik suyunun etkisinden yararlanmak için boğaz şikayetleri başladığında ılık bir fincan kekik çayı içerek rahatlama yaşayabilirsiniz. Özellikle soğuk algınlığı şikayetlerinde yatmadan önce tüketildiğinde boğazı yumuşatır ve sabah şikayetleriniz azalmış olarak uyanabilirsiniz.

esenyurtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu