Haber

Kılıçdaroğlu: Bugün kaderi değiştirme günü

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bugün İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Stand Sarayı’nda düzenlenen ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Toplantısı’nda vizyon belgelerini anlatıyor. Kılıçdaroğlu, “Bugün yeni sistemi anlatıyorum. Bugün siyaset üstü düşünce kuruluşuyla tanışacaksınız. Dünyadan ve Türkiye’den 70 kişilik saygın bir ekipten bahsediyoruz.” Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından konuşmacılara geçildi. Kılıçdaroğlu konuşmacıların isimlerini açıklayınca, Genel Sekreter Selin Sayek Böke Adını söyleyince alkışlar daha da şiddetlendi. Böke’nin konuşmasını yaparken diğer konuşmacılara göre daha fazla alkış alması dikkat çekti. Ortaklar arasında bayanların boyu dikkat çekiciydi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satırbaşları:

Teşekkürler. O da olacak arkadaşlar. Sabırla olur, her şey olur, her şey çok güzel olur bu ülkede ama emin olun istiyorum.

Öncelikle herkese merhaba. Heyecanlı mısın? Ben de sizler kadar heyecanlıyım ve bu vesileyle heyecanla başlıyorum cümlelerime. Bugün sizin için bir çerçeve çizmek istiyorum. Ana konuşmamı kapanışta yapacağım. Bu giriş konuşması.

Sevgili Genel Liderler, sevgili yol arkadaşlarım ve sevgili dostlarım. Bugün sizleri Türkiye için uyanmak, ayağa kalkmak ve büyümek vizyonunu ortaya koymaya davet ettik.

Sevgili yol arkadaşlarım, bugün halkımızdan neye oy vermesini isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Bir kere şunu çok net bir şekilde söyleyeyim. Bir grubun çıkarı için asla bir adaya, başka bir tek adama oy istemeyeceksiniz. Bundan sonra herkes için daha uygun bir yaşam, yeni bir düzen, yeni bir Türkiye hayali, yeni bir siyasi kültür ve yeni bir siyaset üstü anlayış için halkımızdan oy isteyeceksiniz. İşte bugün bu yeni sistemi anlatıyorum. Bu yüzden bugün dinleyeceğiniz şey sadece bir kriz kurtarma programı olmayacak. Her şeyden önce, orası nispeten kolay olacak. Krizden temiz bir vicdanla ve her zaman birlikte çıkacağız. Temel gücü, ülkenin yeniden yapısal bir krize girmesini kalıcı olarak engellemektir. Çünkü bu ülke krizlere girdi, krizlerden çıktı, yine krizlerden çıktı. Şimdi derin bir krizin içindeyiz. Hep aynı girdabın içine düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz sıkıntılar çekmiştir.

‘BUGÜN KADERİN DEĞİŞİM GÜNÜ’

Bugün ülkenin kaderini değiştirme günü. Bunun için yönetim anlayışımızı, yaklaşımımızı kökten değiştirmek zorundayız. Ancak bunun çaresi, mevcut olan tek kişinin gitmesi ve başka bir kişinin gelmesi değildir. Bir adam gitmek mi? Evet git. Tek mod sonlandırılsın mı? Evet, bitti. Ancak bunun yerini bir sistem, yeni çalışan bir sistem almalıdır. Yeni bir bekar adam aramıyoruz. Bugün farklı bir sistemin altyapısını bizden dinleyeceksiniz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye artık böylesine zalim, adaletsiz ve kutuplaşma dönemlerini yaşamayacak. Partimizin 2. Yüzyıla Davet Beyannamesi’nde de ifade ettiğimiz gibi, bugün ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtarak, Türkiye’yi muasır medeniyete ulaştırma ve onu bir adım daha aşma kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Kurumları yeniden yapılanmış, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu, bölgesinde barış ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Dolayısıyla bizim meselemiz sadece iktidarı ele geçirmek meselesi değil. Mesele Mustafa Kemal Atatürk’ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır. Ve vizyonunu sonuna kadar hayata geçirmek için. İnşallah bu bizim için hayırlı olur.

‘SİYASİ BİR BİRLİK KURDUK’

Bugün yepyeni bir güç ünitesi ile tanışacaksınız. Siyasi bir birlik. Oluşturduğumuz bu yeni siyaset üstü beyin kadrosundan bazı isimleri burada göreceksiniz. Dünyadan ve Türkiye’den 70 uzman ve saygın kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden konuşuyorum. Bildiğiniz gibi ülkemizin karış karışını gezdim, dünyanın nadide ülkelerini de gezdim. Bilim, teknoloji ve yatırımın iki büyük merkezi olan ABD ve İngiltere’ye gittim, ziyaretlerde bulundum. Ne derlerse desinler asla geri adım atmayacağım ve inandığım vizyon yolculuğumdan vazgeçmeyeceğim. Çünkü ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını en başından biliyordum. Hepsine inan. Kemal Bey başladığı yoldan asla geri adım atmaz. Yakında Almanya’ya gideceğim. Yakından takip etmenizi özellikle diliyor ve rica ediyorum. Seyahatlerimde ve sonrasında bahsettiğim bu 70 ücretli isim ile görüştüm ve siyaset üstü güç birliğine katılmaya davet ettim. Elimizin altında üç büyük güç var. Birincisi, bize inanan insanlarımız. İkincisi, siyasi gücümüz sizlersiniz. Üçüncüsü, arkadaşlarımızla kurduğumuz siyaset üstü güç birliğidir.

Unutmayın sevgili dostlar, rozetli veya rozetsiz hepimiz siyasi ve siyasiyiz, vatan için, vatan için birlikteyiz.

Tekrar söylememe izin ver. Kıymetli dostlarımı, kıymetli yoldaşlarımı, kıymetli vatandaşlarımı, aziz dostlarımı unutmayın. Biz siyasetçiyiz ve siyaset üstü, rozetli ya da rozetsiz, vatan için, vatan için hep birlikteyiz.

’70 DEĞERLİ İSİM GÜÇ İÇİN İŞE YARAMAZ’

Bahsettiğim bu sistemi hangi mantıkla oluşturdum. Bu pahalı 70 kişi Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacaktır. Tekrar konuşayım. 24 saat çalışan bir güçler birliği olacak. Bir kısmı uyumaya hazırlanırken, dünyanın öbür ucundaki vatanseverlerimiz ve dostlarımız güne merhaba diyecekler. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın, enlemlerin, yüksekliklerin ötesinde kesintisiz üreten Türkiye’yi inşa etmeye şimdiden başlıyorum.

Bakın bu 70 kıymetli isim tek kişiye, partiye, iktidara gelmez. Vatanları için çalışacaklar.

Çünkü Kemal Bey böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmek. Çünkü benim işim sistemi kurmak. Çünkü benim işim sistemi çalıştırmak. Benim işim o sistemi kalıcı kılmak.

Bugün ülkeyi bizimle birlikte dönüştürmeye cesaret edenlerden bazılarını davet edeceğim. Önce açıklasınlar. Sonra dışarı çıkıp adım adım ne yapacağımızı özetleyeceğim. Burada dinleyeceğiniz değerli konuşmacılar, tüm karanlığa rağmen aydınlığa çok yakın olduğumuzu anlatacaklar.

Bay Jeremy Rifkin ile tanışacaksınız. Merkel’in Almanya’daki endüstriyel ve endüstriyel teknoloji danışmanıydı. Ayrıca Çin Devlet Başkanı’nın danışmanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda yeni endüstriyel dönüşüm baş danışmanım. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında gösterilen Daren Acemoğlu bizimle olacak. Acemoğlu Bey’in önümüzdeki yıllarda Nobel Ödülü alacağına yüzde yüz eminim. Sayın Öztrak, ülkeye yeni bir soluk getirecek makroekonomik çözümler. Sayın Böke, dijital gelişim ve yeşil dönüşüm. Sn. Hakan Kara ve Sn. Refet Gürkaynak, para politikası. Ufuk Akçigit Bey, istihdam politikaları. Hacer Foggo Hanım sosyal politikalarımızdan bahsedecek.

Bu değerli isimlerle kurduğum sistem, Türkiye’yi hızla karanlıktan aydınlığa çıkaracaktır. Cumhuriyet, gücünü özünden alarak yeniden yükselecektir.

Haydi başlayalım.

Kemal Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasının ardından kürsüyü Jeremy Rifkin’e bıraktı. Beyin grubundaki isimlerin konuşmalarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu kapanış konuşması için yeniden kürsüye çıkacak.

RIFKIN ‘İKLİM KRİZİNİ’ AÇIKLIYOR

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Jeremy Rifkin, toplantıya video konferansla bağlandı.

Rifkin dedi ki:

Bilimsel, teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım. Tarafların kapsamlı bir haritasını çıkarması için Türkiye’ye yardım edeceğim.

Sayın Kılıçdaroğlu ülkesini dönüştürecek. Bu bir endüstriyel dönüşümdür. Grubum AB’de ve Çin’de önemli mimari görevlerde yer aldı… Acemoğlu Bey ile çalışmak bir zevk olacak.

Son iklim çalışmaları bize bunu gösteriyor. Akdeniz’deki ülkeler dünyanın geri kalanından yüzde 20 daha hızlı ısınıyor.

En hızlı yağış azalması da yine bu bölgede görülüyor. Böyle devam ederse burası yaşanmaz hale gelecek.

Her Akdeniz ülkesinin bu konuyu ele alması gerekiyor. Birlikte çalışırsak başarılı olabiliriz. Bu gezide tüm Türk halkının dayanışma içinde olması gerekiyor.

Bunu göz önünde bulundurarak bir niyetimi paylaşmak istiyorum. Türkiye’de Akdeniz havzasında yaşayan insanlar iklimin farkındadır. Büyük taşkınlar var. Yaz aylarına geldiğimizde ise kuraklık ve susuzluk yaşanıyor.

Faik Öztrak, ekonomi politikalarını anlatmak için Rifkin’in huzurundan kürsüye çıktı.

ÖZTRAK: ÜLKEMİZİN POTANSİYELİNİ İYİ BİLİYORUZ

“Bu yeni dönemde devletler, iyi hazırlanmış milletler yeni dönemin kazananları olacaktır. CHP olarak ülkemizi 2. yüzyıldaki 4. sanayi devriminin takipçisi ve tüketicisi değil, geliştiricisi ve üreticisi yapmaya kararlıyız. Cumhuriyet, saf güç, saf sermaye ve saf toplumla temiz bir ülke, ülkemizin potansiyelini çok iyi biliyoruz.

zengin olacağız

Milletimizi orta gelir tuzağından kurtaracağız.

Kimseyi geride bırakmayacağız.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI KÜRSESİNİ ÇANKAYA KÖŞKÜNE TAŞIYACAĞIZ’

Merkez Bankası’nın başına da dünyanın saygı duyduğu birini atayacağız. Merkez Bankası’nın araç bağımsızlığını sağlayacak yasal düzenlemeleri ivedilikle yapacağız. 2023 bütçesini ekonomik ihtiyaçlar ve öncelikler dikkate alınarak yeniden yapacağız. Gösteriş ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE YİNE KARŞI OLACAĞIZ’

Ülkemizde hiçbir çocuk aç yatmayacak. Sendikalaşmanın ve örgütlü toplumun önünü açacağız. Toplumsal cinsiyet eşitsizlikleriyle aktif olarak mücadele edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız.

Dolaysız vergilere dayalı olarak,

Dolaylı vergilerin yükünü azaltan bir vergi yapısı oluşturacağız.

Sendikalaşmanın ve örgütlü toplumun önünü açacağız.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız.

Toplumsal cinsiyet eşitsizlikleriyle aktif olarak ilgileneceğiz.

Kadınların iş hayatına katılımının önündeki engelleri kaldıracağız.

Kadının toplumsal hayattaki konumunu güçlendireceğiz.

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans göstereceğiz.

İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden uygulayacağız.

Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında Hacer Foggo dakürsüden seyircilere seslendi:

“Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Yoksulluğu da varoluşu da birlikte yaşadık ve atlattık. Son 20 yılda Türkiye’de giderek derinleşen yoksulluk adaletsizliğin yol açtığı bir dönemdeyiz. zengin daha zengin fakir daha fakir ve bu doğal karşılanıyor bu ülkede eşitsizlik hiç bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı çünkü bu ülke hiç bu kadar umursamaz ve rezil bir yönetimle karşılaşmamıştı buna karşı CHP iktidarının birinci amacı adaletsiz sistem yoksulluğu kökten bitirmek olacaktır.

Aile Yardım Sigortası Kurumu CHP iktidarının ilk 6 ayında kurulacak. Tüm sosyal yardımlar tek çatı altında toplanacak. Kimse sosyal yardım almak için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Devlet zorda olanın ayağına gidecek.

Prof. Dr. SİYAH: YOKSULLUKLA MÜCADELE ETMEK İÇİN GEREKLİ KAYNAKLAR

Toplantıda video konferans yöntemiyle konuşan Merkez Bankası Eski Başekonomisti ve Bilken Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara konuştu. Siyah dedi ki:

“Yoksullukla mücadele için kaynağa ihtiyaç var. Sürdürülebilir büyüme, gelir artışı gerekiyor. Orada gerçekçi bir makro çerçevenin ortaya konması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde makro istikrar programının ana bileşenlerinin nasıl olacağına dair teknik görüşlerimi ortaya koyacağım. özellikle makro mali yönden bakıldığında olması gereken dönemdir.

Geçmişten ders almak ve geleceğe yönelik politikalar tasarlamak gerekiyor. Türkiye’nin önemli bir tecrübesi var. 2001 krizinden sonra uygulanan politikalar. Bu politikalardan çıkarılabilecek dersleri anlatmak ve Türkiye’ye özgü bir makro finansal tasarımın nasıl oluşturulacağı konusundaki görüşlerimi anlatmak istiyorum.

Önümüzdeki dönemde maliye politikalarının tasarımında gelişimi destekleyecek daha detaylı, biraz daha kapsamlı bir politika anlayışına ihtiyaç duyulmaktadır.

‘TÜRKİYE’DE ENFLASYONUN BU KADAR YÜKSEK OLMASININ NEDENİ ONLAR DEĞİL’

Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı da toplantıya video konferans ile bağlandı. Gürkaynak dedi ki:

“Ekonomik durumumuz kötü. Sadece iyi niyetle değil, uzmanlıkla olur. Bazen Türkiye’de olup bitenleri dünyanın bir tezahürü olarak bize anlatmaya çalışıyorlar. Ancak öyle değil. Türkiye bir her ülke gibi bir ülke.sebebi adının türkiye olması değil.dünyada olup bitenler bizi de etkiliyor.dünyanın her yerinde olduğu gibi kötü politikalar kötü sonuçlar doğurur.hiçbir yerde yürümeyecek politikalar Dünya da Türkiye’de çalışmıyor.

“Enflasyon riskini aldık çünkü büyümek istiyoruz.” 1970’lerde tüm dünya denedi ve başarısız oldu. ‘Enflasyonu yükselteyim büyüyeyim’, böyle bir şey yok, hiç olmadı! Türkiye’de olmadığını görüyoruz, bir daha da görmeye gerek duymadık. Bunu 90’larda da gördük.

CHP’li Sayek Böke’nin ekonomik vizyona ilişkin açıklamalarından satırbaşları:

“Bilim adamları konuştu, biz dinledik, öğrendik, işte bilim ve siyaset arasındaki köprüyü kurmaya geldik. Bilim ve siyaset arasında köprü kurma iradesi olan tüm bilim adamlarını, tüm siyasi liderleri ve siyasetçileri ve emeği geçen tüm halkımızı selamlıyorum. aynı şevkle bizi takip edin.Büyük bir değişimin eşiğindeyiz.Büyük bir değişimin eşiğindeyiz.Bir yol ayrımındayız.Ülkemizi bir depoya çeviren ekonomik anlayışla mı devam edeceğiz? dünyanın ucuz iş gücü, insanları yoksullaştıran, rant peşinde koşan, bilimden uzak ya da hak temelli kalkınma ile emeğe ve üretime değer veren yeni bir anlayışla, çağı yakalayan yeni kalkınma benzetmesi ile, bugün buradayız tercihimiz vizyonumuz belli cumhuriyetimizin ikinci asrında türkiyeyi kalkındıracağız ve toplumun tüm kesimleri hep birlikte zenginleşecek hep birlikte bu ağır yıkıcı kalıcı durumu ortadan kaldıracağız bugün deneyimli. Nasıl? Üretimi dönüştüreceğiz.

Günümüzde ekonomi rant üzerine kuruludur. Dönüştüğümüzde ürettikleriniz yatırımlara dayalı olacak. Bugün ekonomi ağır bir sömürü sistemi içinde çalışmaktadır. Yarın geliştirme olacak. Bugün vergi yükü halkın sırtına yüklenmiştir. Yarın adil bir vergi sistemi olacak. Dönüşen üretimle istihdam yaratacağız, verimlilik yaratacağız, gelirleri artıracağız ve hayat pahalılığına son vereceğiz. Hep birlikte kaliteli hayatlar yaşayacağız. bugün sen Yarım milyon insan işsiz. Yaklaşık 3 milyon insanımız orta yol bulamadıklarını düşündükleri için iş aramaktan bile vazgeçtiler. Ama umutsuzluğa yer yok. Üretimi dönüştürdüğümüzde, herkes için çalışmak herkes için istihdam olacaktır. Bugün işçilerin yüzde 65’i asgari fiyat veya ona yakın fiyat alıyor. Ama umutsuzluğa yer yok. Üretimde yapacağımız geri dönüş ile verimlilik artacak ve herkes için fiyatlar yükselecek. Bugün Türkiye, dünyada çalışanlar açısından en kötü çalışma koşullarına sahip 10 ülkeden biri. Ancak üretimde yapacağımız dönüşümle garantili istihdamda mutlaka sosyal adaleti sağlayacağız. Günümüzün rantiye zihniyeti doğayı katlederek halkı iklim krizinin en ağır koşullarıyla baş başa bırakmıştır. Ancak üretimde yapacağımız yeşil ve mavi dönüşümle yani saf üretimle nefes alacağız. Bu dönüş yarını beklemeyecek, bu dönüşüm iktidara geldiğimiz gün başlayacak.

“Dünya yeni bir üretim devriminin eşiğinde. Bu devrim, bilgi ve verilerin ürettiği yeşil ve yeni teknolojilere dayanıyor. Daha önceki üç büyük sanayi devrimini kaçırdık. Bu sefer kaçırmayacağız. Bir parçası olacağız. Hatta öncü olmaya geliyoruz.

“Yeteneğe, insana, üreticinin kapasitesine yatırım yapan yeni bir reklamcılık anlayışıyla geliyoruz. Yani girişimci ve dinamik bir devlet anlayışıyla ülkemizi yönetmeye geliyoruz. Halk hem öncü hem de öncü olacak.” üreticinin destekçisi ve hatta kurallarını birlikte belirleyeceği demokrat ortağı.Üretimi dönüştürürken üç ana hedefimiz olacak.Garantili ve kaliteli. “Kimseyi geride bırakmayan adil bir dönüşüm için geliyoruz.”

GÜNÜN PROGRAMI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atanan ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin’in yanı sıra Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçigit gibi isimler görüşmede yer alacak. prof. Acemoğlu’nun da video konferans yoluyla bir sunum yapması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu toplantıyı sosyal medya hesabından “Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi kadrosu ekonomide ve endüstriyel dönüşümde hazır! Çünkü Türkiye bunu hak ediyor… 14:00’te görüşmek üzere” sözleriyle duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Arnavutköy eskort kızlar
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort